Gestolen sieraden die zijn teruggevonden Een alerte juwelier uit Apeldoorn heeft op 13 februari bij de politie melding gedaan van een verdachte partij sieraden die te koop werd aangeboden bij de juwelierszaak, vermoedelijk door een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

 Om ervoor te zorgen dat de sieraden niet weer werden meegenomen en zouden verdwijnen, heeft de juwelier de sieraden gekocht en vervolgens de politie gebeld. De politie stelde een onderzoek in, maar heeft de sieraden nog niet aan een diefstal of aangifte kunnen koppelen.
De politie in Apeldoorn heeft de sieraden gefotografeerd en roept mensen nu op om na te gaan of zij sieraden herkennen. Als mensen sieraden denken te herkennen, kunnen zij contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Waardevolle goederen registreren
Helaas gebeurt het regelmatig dat de politie gestolen goederen niet direct kan koppelen aan een aangifte, en daarmee terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Heel soms is geen aangifte gedaan, maar het gebeurt ook dat mensen niet goed zicht hebben op alle waardevolle spullen die ze in huis hebben, waardoor een aangifte onvolledig is of (te) weinig details over de gestolen goederen bevat.

De politie adviseert dan ook nadrukkelijk om waardvolle bezittingen goed te registreren en liefst ook te fotograferen. Hiervoor kunt u eventueel gebruik maken van de site www.dnavaneensieraad.nl waarmee u stap voor stap een goede, uniforme beschrijving van uw sieraden kunt maken en uitprinten. Deze beschrijving kan de politie helpen gestolen sieraden bij u terug te bezorgen.

Heeft u tips, geef deze dan door via het tipformulier

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen