dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Apeldoorn - Recherche lost met acht arrestaties tientallen zaken op

Met de aanhouding van acht verdachten denkt de recherche in Zevenaar een reeks van enkele tientallen misdrijven te hebben opgelost. Het gaat daarbij onder meer om meerdere auto-inbraken, diefstallen van onder meer (brom)fietsen, een motor en een auto, heling van gestolen goederen, vervaardigen van softdrugs en verboden wapenbezit. De zaken waren gepleegd in de gemeenten Apeldoorn, Rijnwaarden, Duiven en Zevenaar, in de periode gelegen tussen 23 mei 2010 en 4 september 2012.

De zaak kwam begin september van dit jaar aan het rollen toen rechercheurs in een ander onderzoek in Pannerden stuitten op een hennepkwekerij in een schuur bij een 21-jarige Pannerdenaar. Nader onderzoek in huis bij de man leverde nog meer op: twee vuurwapens, een replicawapen en een mes. Ook kwamen er drie gestolen fietsen, diverse auto- en bromfietsonderdelen en een gestolen bromfietsframe aan het licht. De Pannerdenaar werd daarbij aangehouden.

Overige verdachten

Bij aanvullend onderzoek kwamen de overige verdachten in beeld die bij meerdere zaken in dit verband bleken te zijn betrokken: drie inwoners van Pannerden van 16, 19 en 41 jaar, een 20-jarige man uit Brummen, een 20-jarige Duivenaar, een 25-jarige zonder vaste woonplaats en een 20-jarige man uit Arnhem.

In scene gezet

In een van de zaken waarover door de verdachten was verklaard ging het om een in scene gezette woninginbraak, waarbij uiteindelijk voor ruim 5.000 euro aan verzekeringsgeld werd geïnd. In een ander geval werd verklaard over een inbraak in een Apeldoorns restaurant, waar voor 1.000 euro aan contant geld buit was gemaakt. Verder zijn verklaringen afgelegd over meerdere auto-inbraken (soms zelf meer op een dag) in Duiven, Groessen, Pannerden en Zevenaar en de verdeling van de buit. Van alle verdachten zit alleen de Brummenaar nog vast, de overigen zijn in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen