Uit een aanleunwoning in een complex aan de Ravelijn in Apeldoorn heeft een nog onbekende vrouw op zaterdag 17 november sieraden gestolen.

De politie werd rond 15:30 gebeld over de diefstal. De bewoonster, een bejaarde vrouw, had geluiden gehoord en zag nog net dat de deur dichtviel en dat iemand kennelijk in haar woning was geweest. Ze zag de verdachte, een kleine vrouw met donkere kleding en zwart haar in een paardenstaart, nog net weglopen. Uit haar woning bleken sieraden te zijn gestolen. De politie werd gebeld en meerdere agenten kwamen meteen ter plaatse en hebben de omgeving afgezocht, maar hebben de verdachte helaas niet gevonden.

De politie stelde een buurtonderzoek in en ontdekte dat de verdachte het even voor de geslaagde diefstal ook al geprobeerd had bij een buurvrouw in hetzelfde complex. Bij deze woning had de onbekende vrouw aangebeld en het met een babbeltruc geprobeerd. De bewoonster, die in het verleden al eerder een keer bleek te zijn bestolen door een babbeltruc, rook meteen onraad en deed de deur dicht. Hoe de verdachte binnengekomen is bij de andere aanleunwoning in het complex, is nog onduidelijk.

De bewoonster bij wie de onbekende vrouw had aangebeld wist wel iets meer te vertellen over de verdachte. Het gaat om een Oost-Europees uitziende vrouw van begin twintig. De vrouw is ongeveer 1.60m lang. De politie wil graag weten of er meer mensen zijn die deze vrouw hebben gezien of andere tips hebben. De politie is te bereiken via 0900-8844.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen