woensdag 17 oktober 2018 | Login
De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 december een actie met preventief fouilleren gehouden. Dit is in deze donkere maanden de tweede actie in het kader van de verbetering van de veiligheid in het uitgaansgebied. In totaal werden 1120 personen onderworpen aan een fouillering en werden 120 voertuigen en inzittenden gecontroleerd op wapens. Van de bestuurders van deze auto’s werd een blaastest afgenomen.

Tijdens de actie werden vijf messen en één afgebroken biljartkeu aangetroffen. Twee personen die in het bezit waren van een mes waren niet strafbaar. De drie andere personen die in het bezit waren van een mes kregen een proces-verbaal. De wapens zijn in beslag genomen. Een 27-jarige man uit Apeldoorn was in het bezit van een afgebroken biljartkeu. Hij kreeg hiervoor proces-verbaal. De man was het hier niet mee eens en schold agenten uit. Hij is aangehouden voor belediging en op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.
 
Vijf personen hadden teveel alcohol gedronken. Zij kregen een proces-verbaal. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.
 
Een 19-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden omdat in zijn auto harddrugs en softdrugs werden aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de man is ingesloten voor nader verhoor.
 
Agenten die mee deden aan de actie kregen veel positieve reacties van omstanders. Zij gaven aan blij te zijn met de actie en deze te steunen.
 
Van 25 oktober tot 17 december kan de politie in Apeldoorn preventief fouilleren op en rond het Caterplein. Politie, justitie en de gemeente Apeldoorn hebben gezamenlijk besloten tot deze maatregel. De maatregel is gericht tegen het dragen van wapens. De afgelopen jaren is de veiligheid in het uitgaansgebied verbeterd door de inzet van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. De inzet van alle partijen is er nu op gericht om het uitgaansgebied veilig te houden.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen