dinsdag 16 oktober 2018 | Login
De politie loste in de nacht van woensdag op donderdag 6 december bij een aanhouding van de inzittenden van een auto twee waarschuwingsschoten. De bestuurder werd gezocht omdat hij eerder op de dag iemand met vuurwapen zou hebben bedreigd. Naast de 33-jarige verdachte werd een 29-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden.

Zakelijk conflict

Een 26-jarige man uit Apeldoorn meldde woensdag dat hij die middag met een vuurwapen was bedreigd door een 33-jarige plaatsgenoot. Vermoedelijk had het tweetal een zakelijk conflict. Een eerste onderzoek naar de verdachte had geen succes. Ook tijdens hun surveillance werd naar de auto van de verdachte uitgekeken.

Niet reageren

Rond 02.00 uur zagen agenten de bewuste auto op de Ring Apeldoorn rijden. De auto stopte na een stopteken van de politie. In verband met het mogelijke bezit van een vuurwapen is de bestuurder volgens de uitpraatprocedure van de politie gesommeerd om uit de auto te komen. Hierop werd niet gereageerd, waarop er door de politie een waarschuwingschot is gelost. Direct hierop kwamen twee personen uit de auto, de verdachte en een vrouw. De vrouw had een tas in haar hand en ondanks bevelen van agenten om ook deze te laten vallen, reageerde zij in het geheel niet. Hierop werd een tweede waarschuwingsschot gelost, waarna beiden werden aangehouden.

Onderzoek

Naast de gezochte verdachte ging het om een 29-jarige vrouw. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau en al snel bleek de reden waarom zij de bevelen van de politie niet had opgevolgd. Zij bleek de Nederlandse taal niet machtig. Er is nog geen vuurwapen aangetroffen en het onderzoek wordt voortgezet.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen