Wielrenner verdacht van bedreiging meldt zich bij politie

Wielrenner verdacht van bedreiging meldt zich bij politie

De politie heeft vandaag een 68-jarige wielrenner uit Apeldoorn verhoord, die afgelopen woensdagmiddag in Apeldoorn een 15-jarige jongen bedreigd zou hebben met een mes. Dit zou gebeurd zijn na een woordenwisseling die ontstond naar aanleiding van een verkeerssituatie. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man wegens bedreiging.

De jongen fietste met drie andere leeftijdsgenoten rond 14.30 uur de Dianalaan op. De wielrenner verklaart dat hij bijna in botsing kwam met de jongens omdat deze op hoge snelheid de bocht om kwamen fietsen. Er ontstond een woordenwisseling tussen beide partijen, waarbij er over en weer gescholden is. Op enig moment haalde de wielrenner een opengeklapt zakmes tevoorschijn en hield dit mes zichtbaar in zijn hand. Vervolgens ontstond er een worsteling tussen twee van de jongens en de wielrenner, waarbij er geduwd en getrokken is. Volgens de wielrenner kwam er op enig moment een vrouw tussenbeide die aangaf dat het afgelopen moest zijn, waarna de wielrenner is weggefietst. Er raakte niemand gewond bij het voorval.

De 15-jarige jongen deed bij de politie aangifte van bedreiging. Tijdens het incident heeft één van de jongens foto’s gemaakt van de wielrenner, met het mes in zijn hand, en deze zijn door de moeder van de jongen op Facebook gezet. Naar aanleiding hiervan heeft een kennis van de 68-jarige man hem herkend en gewaarschuwd, waarna de man zich vrijdagochtend meldde bij de politie.

De politie heeft de man verhoord en zal nog contact opnemen met een aantal mensen die getuige geweest zijn van het incident. Als dat is afgerond maakt de politie proces-verbaal tegen de Apeldoorner op en zal het proces-verbaal ter beoordeling voorgelegd worden aan het Openbaar Ministerie. Het mes is vrijwillig door de man ingeleverd bij de politie.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

a24ec28152622b9cd5b606b1d8d69602_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen