zaterdag 16 december 2017 | Login
112 Nieuws

112 Nieuws (2408)

Apeldoorn kent gelukkig weinig grote incidenten, maar dit wil niet zeggen dat er nooit iets gebeurt. Alle berichten van de hulpdiensten zoals, politie en brandweer zijn in deze categorie te vinden.

Laatste Nieuws

Vijftal mee na openlijk geweld

maandag, 13 november 2017 19:52 Geschreven door Apeldoorn Actueel

Politieagenten in Apeldoorn hebben zaterdagavond in een woonwijk in het centrum 5 personen aangehouden op verdenking openlijke geweldpleging. Een 38-jarige man zou door de groep mishandeld zijn. De aanleiding was een opmerking over hun muziekoverlast. UPDATE: In de loop van zondag hebben zich 4 mannen uit Duitsland gemeld; ook zij zijn aangehouden als verdachten in dit onderzoek. Deze verdachten zijn tussen de 20 en 26 jaar oud.

De man sprak de muzikanten die op saxofoons op straat aan het spelen waren én erg luidruchtig waren, hierop aan. Daarop werd het slachtoffer door enkele van hen geschopt en geslagen; hij liep daarbij verwondingen op aan hoofd en knie. De daders vertrokken deels in een busje, een ander deel ging een woning in diezelfde straat binnen. In die woning zijn de aanwezige personen korte tijd later door de politie aangehouden. Het gaat om 4 mannen en 1 vrouw. De verdachten variëren in leeftijd van 21 t/m 25 jaar en wonen deels in Apeldoorn.

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

vrijdag, 10 november 2017 17:54 Geschreven door Apeldoorn Actueel

De politie heeft donderdagavond 9 november een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 28-jarige Apeldoorner.

Die avond rond zeven uur kreeg de politie een melding dat een man zich verdacht zou gedragen op de Engelanderholt in Beekbergen. Politieagenten spraken de man aan, maar hij wilde hen niet te woord staan en beledigde hen, waarna de agenten de man wilden aanhouden. Hij verzette zich vervolgens hevig en sloeg en schopte de twee agenten in het gezicht. Eén van de agenten liep hierbij lichte verwondingen op.

Het lukte de agenten niet om de Apeldoorner onder controle te krijgen, ook niet na de inzet van pepperspray. Toen er nog twee andere onbekende mannen aangerend kwamen en zich met de aanhouding begonnen te bemoeien, loste één van de agenten een waarschuwingsschot. Daarna lukte het de agenten om de Apeldoorner aan te houden. Ze hebben hem overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Verdachte van Markplaatsberovingen aangehouden

dinsdag, 31 oktober 2017 19:00 Geschreven door Apeldoorn Actueel

Met de aanhouding van een 21-jarige vuurwapengevaarlijke verdachte in Apeldoorn heeft de politie vermoedelijk twee pogingen tot beroving opgelost. Slachtoffers in Vlaardingen en Hendrik-Ido-Ambacht werden vorige week bedreigd met een pistool nadat ze via Marktplaats een afspraak hadden gemaakt voor de verkoop van een telefoon.

De politie deed onderzoek dat al snel leidde naar een verdachte in Apeldoorn. Agenten in burger van de eenheid Rotterdam observeerden het huis waar de man verbleef. Die liet zich even in de deuropening zien, maar ging terug naar binnen. Omdat er meer mensen in de woning aanwezig waren en de agenten hen niet in gevaar wilden brengen, kozen ze ervoor te wachten tot de man naar buiten zou komen. Aan het einde van de middag leek dat te gebeuren. Aangezien er sprake was van een vuurwapengevaarlijke verdachte namen de agenten geen enkel risico. De man werd bij verrassing overmeesterd en tegen de grond gewerkt, waarbij hij licht gewond raakte aan zijn hoofd.

Excuses
De overmeesterde man bleek echter niet de verdachte, maar een 17-jarige jongen die ook in het huis verbleef. Hierop hield het team in de woning alsnog de verdachte man aan. De 17-jarige jongen werd direct vrijgelaten. De agenten hebben hem excuses aangeboden en uitgelegd waarom het team op deze manier heeft gehandeld.

Inbrekers bij bedrijf op heterdaad betrapt

maandag, 23 oktober 2017 19:34 Geschreven door Apeldoorn Actueel

Zaterdagnacht omstreeks 00.20 uur meldde een alerte getuige aan de politie dat er een ruit ingegooid zou zijn bij een bedrijf aan de Kayersdijk. Surveillerende agenten waren vlak in de buurt en dus snel aanwezig. Samen met een hondengeleider en diensthond zochten ze in de omgeving naar twee weggelopen verdachten. De hond had de klus snel geklaard. De eerste man vond hij in een spoorsloot, de tweede aan de overkant van de weg in de bosjes. Het tweetal is meteen aangehouden.

Bij de verdachten, die voldeden aan het opgegeven signalement, trof de politie enkele spullen aan; waaronder inbrekerswerktuig. De spullen zijn samen met een auto, die verderop geparkeerd stond, inbeslaggenomen voor het verdere onderzoek. De aangehouden mannen, van 45 jaar uit Arnhem en 35 jaar zonder bekende woonplaats, zijn ingesloten op het politiebureau en worden verhoord. Van de getuige namen de agenten een verklaring op. De zaak is nog in onderzoek.

populair Nieuws

Met de aanhouding van een 21-jarige vuurwapengevaarlijke verdachte in Apeldoorn…
Op dinsdagavond 14 november werd door surveillerende politiemensen van de…
Politieagenten in Apeldoorn hebben zaterdagavond in een woonwijk in het…
Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagavond…

Aanhouding na woninginbraak in Wenum Wiesel

zaterdag, 21 oktober 2017 10:33 Geschreven door Apeldoorn Actueel

De politie heeft donderdag 19 oktober rond 18.20 uur een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die betrokken zou zijn bij een woninginbraak een uur er voor in Wenum Wiesel.

Hij zou tot een groepje van drie horen die in de woning waren, maar werden betrapt door een bewoner. De drie gingen er vandoor en de politie werd direct gebeld. Daarna werden politiemensen in de buurt gestuurd naar deze plek om te zoeken naar de daders; ook werd een bericht verspreid via Burgernet.

Een medewerker van de politie, die op dit moment niet in dienst was, herkende aan de signalementen één van hen op De Jagershuizen in Apeldoorn. Toen deze werd aangesproken probeerde hij er vandoor te gaan, maar zonder succes. De man werd aangehouden.

De andere twee zijn nog voortvluchtig. De signalementen zijn niet heel uitgebreid maar misschien kunt u toch helpen. Het om twee magere mannen van ongeveer 30 jaar. Ze hadden beiden een beginnende baard.
Kunt u de politie helpen met informatie? Bel dan op 0900-8844 (of als u anoniem wilt blijven: 0800-7000).

Jongens verdacht van overvallen en beroving

woensdag, 18 oktober 2017 21:11 Geschreven door Apeldoorn Actueel

De politie heeft dinsdagavond 10 oktober, kort na een overval op een kapperszaak in Apeldoorn, vier jongens aangehouden op verdenking van het plegen van die overval. In het onderzoek dat volgde is gebleken dat één van de aangehouden verdachten, een 15-jarige jongen uit Vorden, ook verdacht wordt van het plegen van een overval in Vaassen en een beroving met geweld in Apeldoorn, beide gepleegd op 4 oktober.

Dinsdagavond 10 oktober werd op de Eglantier een kapperszaak overvallen. Één overvaller kwam de zaak in en bedreigde de aanwezigen met een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. Een aantal mededaders stond buiten op de uitkijk. De overvaller ging er met een geldbedrag vandoor, de geschrokken aanwezigen achterlatend. In de zaak raakte niemand gewond.

Veel goede tips
De politie ging direct op zoek naar de daders en er werd een Burgernetactie opgestart. Ook de politiehelikopter hielp met zoeken. Er kwamen veel tips binnen en mede dankzij deze tips lukte het om de verdachten te lokaliseren. De politie trof de jongens bij elkaar aan op de Ploegersdonk. Bij fouillering van de jongens, die zich niet konden of wilden identificeren, trof de politie de vermoedelijke buit van de overval aan. Hierop zijn alle vier de jongens aangehouden.

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Vorden en drie jongen uit Apeldoorn van 14, 16 en 19 jaar oud. Al vrij snel bleek uit het onderzoek dat de 14-jarige niets met de overval te maken heeft gehad, hij is woensdag heengezonden.

Verdacht van meerdere misdrijven
De politie verdenkt de 15-jarige jongen uit Vorden ervan dat hij in de kapperszaak geweest is en gedreigd heeft met het wapen. Ook is inmiddels duidelijk dat hij ervan verdacht wordt op woensdagavond 4 oktober een overval op een snackbar in Vaassen gepleegd te hebben. Bij die overval werd een medewerker bedreigd met een mes en ging de overvaller er met een geldbedrag vandoor.

Verder is de jongen in beeld als één van de verdachten van de beroving van een 18-jarige jongen aan de Vlijtseweg in Apeldoorn, ook op woensdagavond 4 oktober. Het onderzoek naar wie de andere jongens waren die bij deze beroving betrokken waren loopt nog. De 15-jarige is afgelopen week voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast.

De 16- en 19-jarige worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op de kapper en van betrokkenheid bij de straatroof. Ook wordt één van hen verdacht van betrokkenheid bij de overval op de snackbar. Zij werden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aanhouding na schietincident Kasteel ter Horst

maandag, 16 oktober 2017 14:52 Geschreven door Apeldoorn Actueel

De politie heeft maandagochtend in Loenen een man aangehouden na een schietincident bij kasteel ter Horst aan de Hoofdweg. Bij het incident is verder niemand gewond geraakt.

Omstreeks 10.45 uur werd de politie gealarmeerd voor een conflict op het adres aan de Hoofdweg. Volgens de eerste informatie zou er iemand gedreigd hebben met een wapen. Toen agenten ter plaatse waren hoorden ze dat er kennelijk een schot gelost werd. In het gebouw waren op dat moment meerder personen aanwezig die in veiligheid konden worden gebracht. Agenten kregen vrij snel contact met de man met het wapen en wisten hem daarna te ontwapenen en aan te houden. De politie heeft het pand afgezet voor onderzoek. Voor de bezoekers is opvang georganiseerd.

Poging straatroof, politie zoekt getuigen

donderdag, 12 oktober 2017 19:44 Geschreven door Apeldoorn Actueel

Een 25 jarige man uit Apeldoorn is woensdagavond 11 oktober op de Talingweg het slachtoffer geworden van een straatroof. De dader sloeg uiteindelijk zonder buit op de vlucht. De politie zoekt getuigen.

Rond 23.40 uur liep het slachtoffer over de Talingweg. Hij kwam uit de richting van de Arnhemseweg en liep in de richting van de Adelaarslaan. Het slachtoffer kreeg een klap en de dader eiste geld. Het slachtoffer probeerde nog de hulp van een voorbijganger op de fiets te krijgen maar dat mislukte. Vervolgens zag de Apeldoorner kans om weg te rennen. De dader is er op zijn fiets vandoor gegaan over de Talingweg richting de Arnhemseweg.

Volgens het slachtoffer ging het om een blanke man van ongeveer 40 jaar met een smal postuur en ongeveer 1.85 m lang. Hij droeg een blauw grijs gestreepte sweater met capuchon en reed op een herenfiets.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met de voorbijganger op de fiets, deze kan een belangrijke getuige zijn. Ook komen we graag in contact met andere getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over deze straatroof. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844. Via het tipformulier, hier op de website, is het ook mogelijk beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie. 

Willekeurige afbeelding

59bc7548e167d25a1d6a01d608fe356a_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen