maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

UPDATE: Monkey Town Apeldoorn werkt mee aan pilot voor toegang

Foto: Monkey Town

Monkey Town Apeldoorn doet op zaterdag 24 april a.s. mee aan de pilot om de werking van coronasnelstesten voor indoorspeeltuinen in de praktijk te testen. Er zijn die dag twee tijdsloten voor een bezoek aan Monkey Town: 09.00 – 13.00 uur en 14 – 18.00 uur. Per tijdsslot mag Monkey Town 250 bezoekers (kinderen + ouders/begeleiders) met een negatieve sneltest-uitslag ontvangen.

Vooraf reserveren van een bezoek aan Monkey Town is noodzakelijk en kan via de website (www.monkeytown.eu/apeldoorn). Voor een bezoek aan Monkey Town gelden de reguliere prijzen en gebruik van de verplichte sneltest is gratis (www.testenvoortoegang.nl).

Monkey Town is blij dat zij mee mag doen aan de pilot en hoopt op een volle bezetting op die dag en op een succes van de pilot. Met de medewerking aan de proef hoopt zij bij te dragen aan een weer snelle opening en weer kunnen voldoen aan de wens van veel kinderen die staan te trappelen van ongeduld te komen spelen bij Monkey Town.

Door interne en/of externe factoren kan een wijziging in details van de pilotdag plaatsvinden. We adviseren om website en/of facebook te volgen voor een eventuele update.

Sneltest alleen voor ouders/begeleiders
Kinderen onder de 12 jaar hoeven alleen getest te worden bij ziekteverschijnselen of als zij in contact zijn geweest met iemand met Corona. Als het kind verder gezond is, hoeft hij/zij niet getest te worden. In deze pilot dus ook niet. Alleen ouders/begeleiders boven de 18 jaar dienen zich gratis te laten testen als onderdeel van de proefopeningen die door het hele land plaats vinden.

Tijdens het bezoek aan Monkey Town gelden de reguliere Corona maatregelen en protocollen waaronder de 1,5 meter en de mondkapjesplicht èn een negatieve testuitslag.

Snelteststraat in Apeldoorn
Er wordt hard gewerkt aan het inrichten en z.s.m. openen van Snelteststraten in het land, zo ook in Apeldoorn nabij  Omnisport . Via www.testenvoortoegang.nl kan een gratis test worden gereserveerd. Met een daar verkregen negatieve corona testuitslag hebben de bezoekers toegang  tot Monkey Town. De test moet binnen 40 uur voor het bezoek aan Monkey Town hebben plaatsgevonden.

Doel van de pilot
Doel van de pilot is om te testen of de inzet van verplichte testbewijzen een bijdrage levert aan het eerder en ruimer openen van de vrijetijdssector