dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Mobuur bestaat een half jaar!!!

Foto: Mobuur

Al zes maanden lang rijden de auto’s van Mobuur door de straten van de wijken Kerschoten en De Naald.

Op 1 oktober is het daarom feest en trakteren we onze klanten. Ze kunnen die dag een kijkje nemen bij de centrale van Mobuur,  in De Groene Hoven, Koninginnelaan 280 te Apeldoorn. Dit is de standplaats van de chauffeurs, de plek waar de telefoon wordt opgenomen, én de plek waar onze elektrische auto’s worden opgeladen.

Het aantal ritten stijgt nog wekelijks. Onze klanten weten Mobuur steeds beter te vinden. En de verwachting is dat in de herfst – als het weer slechter wordt – het aantal klanten en ritten flink zal groeien!

Tot nu toe gebruiken vooral mensen die wat slechter ter been zijn Mobuur, maar Mobuur is voor iedereen.

De  piekdagen zijn donderdag en vrijdag, met vooral veel ritjes naar de winkels voor de weekendboodschappen. De rest van de week gaan de ritten naar allerlei plekken: de apotheek, de huisartsen in de wijk, naar familie en vrienden, naar de kapper, naar de streekbus bij de Loolaan. En dat past precies bij de doelstelling van Mobuur: een duurzame vervoervoorziening die bijdraagt aan sociale samenhang in de wijken en ongewenst isolement tegen gaat.

Wat doet Mobuur?
Hebt u een afspraak binnen de wijk? De vrijwillige chauffeurs van Mobuur brengen u graag! U belt ons en binnen 15 minuten staat de auto bij u voor de deur. Reserveren van te voren is dus niet nodig.
Een ritje kost € 1,50. Gaat u binnen het uur weer terug? Dan betaalt u niets extra.
Let op: we brengen u alleen van en naar een adres in de wijken Kerschoten en De Naald. 

Voor iedereen
Mobuur is voor iedereen! Of u nu naar een afspraak met de huisarts moet, even boodschappen wilt doen of gewoon een kop koffie gaat drinken met een vriend of vriendin. U kunt Mobuur altijd benaderen als u vervoer nodig heeft. Ook als u wat minder mobiel bent kunt u Mobuur gebruiken. De vrijwillige chauffeurs helpen graag met uw rollator en bijvoorbeeld het in-en uitladen van de boodschappen.