zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kringloopwinkel De Hofstad ontvangt groen lintje

Foto: Kringloopwinkel de Hofstad

In het kader van wereldmilieu dag afgelopen zaterdag 5 juni, werd door de fractie van Groenlinks, Apeldoornse groene helden onderscheiden voor hun inzet op gebied van natuur en milieu. Zo ook goede doelen kringloopwinkel “de Hofstad” gevestigd aan de Kayersdijk 9 in Apeldoorn.  Sinds 17 augustus 2020 is deze kringloopwinkel gestart omdat vanwege Corona geen rommelmarkten meer gehouden mochten worden.  De netto winst uit de verkoop gaat naar goede doelen in Apeldoorn, Nederland en de Derde wereld!

Na een rondleiding door enkele vrijwilligers werd het lintje uitgereikt aan vrijwilliger Rachim Sharify die het lintje opgespeld kreeg door zijn vrouw Lieke.
Rachim : ‘’Krijgen en doorgeven voor weinig geld, een glimlach van de mensen, en de tevredenheid van ons. Maakt mij wel blij.’’

Alle gekregen goederen worden door ruim 70 vrijwilligers nagekeken, gerepareerd en gerecycled in ‘’Hindrik’s milieustraatje’’ waarna ze in de winkel verkocht worden voor zeer kleine prijsjes.  Na de uitreiking was het tijd voor koffie met een cupcake van Bakken & Zo met natuurlijk een groen lintje bovenop.

Voor een uitgebreid videoverslag verwijzen wij graag door naar : https://www.youtube.com/watch?v=yybVK0drVhk