dinsdag, december 5Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Koninklijke PK’s

Foto: Menno Mulder

Het laatste weekend van mei geeft Paleis Het Loo bezoekers een uniek kijkje achter de schermen van het koninklijk vervoer. Het Koninklijk Staldepartement is op 25 en
26 mei te gast en presenteert de paarden, rijtuigen en auto’s van Koning Willem-Alexander.
Op zondag zijn er om 11.00 en 14.00 uur concerten met lichtklassieke muziek. Tijdens het evenement gelden de reguliere entreetarieven, er wordt geen toeslag geheven.

Verschillende koninklijke rijtuigen maken meerdere keren per dag een rit over het Stallenplein  en de koninklijke oldtimers zijn van dichtbij te bekijken, zoals de Cadillac en Mercedes 300 Cabriolet van Koningin Wilhelmina en de Austin Sheerline van Koningin Juliana.

Op de Aanspanplaats is de hoefsmid aan het werk en vindt het verzorgen en inspannen van de koninklijke paarden plaats. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, waaronder het  kennismaken met koninklijke beroepen zoals de koetsier en chauffeur in het Kinderatelier.

Het Koninklijk Staldepartement in Den Haag is verantwoordelijk voor het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis. Zie ook paleishetloo.nl/koninklijke-pk’s.