maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kleutervoorstelling Drie (4+) in Orpheus

Foto: ©Noa-Verhofstad

In de herfstvakantie op zaterdag 20 oktober 2018 speelt de kleutervoorstelling Drie (4+) in het Theater Orpheus, Apeldoorn. De voorstelling reist tot en met november 2018 door heel Nederland en België. Drie, een coproductie van Maas theater en dans en BonteHond, is een ode aan de in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke.

Drieling loopt van huis weg
De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

Ode aan Matthijs Rümke
Drie is een ode aan de in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke (o.a. Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel). Rümke maakte de voorstelling in 2001 bij Theater Artemis en speelde zelf ook mee. De remake toert in voorjaar en najaar 2018 door Nederland. De pers schreef: “Drie is een pareltje” (…) “Ze spelen ontwapenend, schakelen intuïtief, timen hun tekst magisch met elkaar en de muziek. En dan ontstaat er iets zeldzaams. Iets meeslepends dat recht het hart ingaat” (Theaterkrant ★★★★), “Drie spelers met het vermogen om niet alleen de woorden te laten fladderen maar ook heel hun lijven. De schakelingen, de slapstick-toverij, het flitsend handenwerk en de geestige mimiek – het gebeurt voor je neus, je zit erbij, je kijkt ernaar en je gelooft je ogen niet.” (De Groene Amsterdammer).

Theater Orpheus, Churchillplein 1 te Apeldoorn
Reserveren: www.orpheus.nl, 055-5270300
Aanvang: 20 oktober, 14:30 uur
Toegang: € 13,75