woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Is Jasmijn de mooiste van Gelderland?

Foto: Lilian Nieuwenhuis

Jasmijn Hamaker, een 22-jarige inwonster van Apeldoorn, is geselecteerd als finaliste voor Miss Beauty of Gelderland 2024, dé missverkiezing voor vrouwen uit Gelderland. De finale vindt plaats op vrijdag 15 december in de Hanzehof in Zutphen. Tot die tijd is Jasmijn druk bezig met de voorbereidingen, en je kunt hier lezen hoe je haar kunt ondersteunen in de aanloop naar de finale.

“Deze Miss Beauty-verkiezing past precies bij mij, omdat ik altijd bezig ben met beauty, fashion en sport”, zegt Jasmijn stralend. Ze werkt in een speciaalzaak voor lange vrouwen in Apeldoorn en geniet ervan vrouwen meer zelfvertrouwen te geven met een mooie outfit. Naast haar werk is ze een enthousiaste sportster en houdt ze zich bezig met gezonde voeding.

“Op 15 oktober was de casting in Hoenderloo, waar meer dan 100 deelnemers waren; dat was best veel! We moesten een catwalkronde en een bikinironde doen, en aan het eind kregen we Engelse vragen. Het was een superleuke dag, maar ook wel spannend. Ik was zo blij dat ik werd geselecteerd als finaliste.” Sindsdien komen de 21 finalisten wekelijks bij elkaar voor trainingen of fotoshoots. “Elke week volgen we trainingen voor onder andere catwalk lopen, choreografie, visagie of een bootcamptraining. Het is best hard werken als Miss,” lacht Jasmijn.

De organisatie van de verkiezing beschouwt het als een avontuur met diepgang. Naast bezig zijn met schoonheid moeten de missen ook betrokken zijn bij de samenleving. De finalisten van Miss Beauty of the Netherlands zetten zich al zes jaar in voor de LINDA.Foundation, om gezinnen met kinderen in Nederland te helpen die het financieel zwaar hebben.

Jasmijn legt uit dat ze een actie is gestart om geld in te zamelen voor de LINDA.Foundation, door lege flessen en blikjes te verzamelen.

Bij de finale op 15 december zijn er verschillende factoren die meetellen voor de overwinning, waarbij het aantal stemmen dat een Miss krijgt ook belangrijk is. “Ik zou mensen willen vragen om op mij te stemmen op de site van Miss Beauty of The Netherlands bij de provincie Gelderland. Daarbij wordt een bijdrage gevraagd waarvan een deel ook weer naar de LINDA.Foundation gaat. En dan maar hopen dat ik na 15 december de provincie Gelderland mag vertegenwoordigen bij de Miss Beauty Nederland verkiezingen.”