woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Grote namen op concert “Merry Christmas”

Foto: Orchestra Twente

Kom helemaal in de kerstsfeer met het kerstconcert “Merry Christmas” van Orchestra Twente & Choir Twente zondag 15 december om 15.00 uur in de Grote Kerk te Apeldoorn. Het concert “Merry Christmas” staat in het teken van kerst, vernoemd naar de film “Merry Christmas”. Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft.

Geniet van bekende kerstcarols, waaronder : Oh Holy Night, The First Noel en Adeste Fideles, schitterende duetten en indrukwekkende solo’s. Het wereldberoemde Adagio uit het klarinetconcert van Mozart zal ook klinken op het concert, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, zo ook in de soundtrack van Out of Africa.

Dit jaar hebben we topsolisten die aan ons concert gaan meewerken, waaronder de jonge zeer getalenteerde sopraan Irene Hoogveld. Bariton Peter Arink is sinds 2007 verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera. Ook bij De Nederlandse Opera is hij veelvuldig solistisch te horen. Naast opera is Peter Arink ook als oratoriumsolist regelmatig in binnen en buitenland werkzaam.

Onlangs was Tenor Eric Reddet te gast in het programma “Maestro” waar hij Nessun Dorma zong. Hij zal o.a. ook dit meesterwerk ook op het concert ten gehore brengen. Gedurende de laatste 3 jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven als solist met het Johann Strauss Orkest, met tournees door Europa, Zuid Amerika, de Verenigde Staten en Australië.

Orchestra Twente is een professioneel orkest, samen met Choir Twente bestaande uit 80 zangers en zangeressen zullen ze een adembenemend concert geven o.l.v. dirigent Monique Kokkeler, met medewerking van kinderkoor Gospelkidz uit Amersfoort.

Zondag 15 december 2019
Grote Kerk te Apeldoorn
Aanvang : 15.00 uur
Kerk open : 14.30 uur
Website : https://orchestratwente.nl/tickets  voor online bestellen van tickets
Kaarten zijn voorafgaand aan het concert in de kerk verkrijgbaar
Prijs : 15,00 euro per persoon ( kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang )