De Boerderij in Beekbergen, Scouting Hertog van Gelre, De Apeldoornse Oranje Kermis, horeca-ondernemer Jacco Talen en de Krönungsmesse ontvangen een Oranje Strik voor hun bijzondere initiatieven om van Koninginnedag 2013 een speciaal feest te maken.
 
Het Nationaal Comité Inhuldiging kent als officiële erkenning Oranje Strikken toe aan landelijke activiteiten die worden voorbereid voor Koninginnedag 2013. Het Comité heeft gemeenten in Nederland de gelegenheid gegeven om ook lokale initiatieven te belonen met een Oranje Strik.
In Apeldoorn heeft het gemeentebestuur besloten om bovengenoemde vijf organisaties/personen een Oranje Strik toe te kennen voor hun bijzondere inzet om van Koninginnedag 2013 een speciaal feest te maken.
 
Op basis van de richtlijnen van het Nationaal Comité Inhuldiging moeten de activiteiten origineel, positief en authentiek zijn. Daarnaast aansprekend zijn voor een groot publiek en passen binnen het thema: Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning. Alle activiteiten met een oranje strik verbinden onze inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden straks op 30 april.

Aan het toekennen van de Oranje Strik is geen financiële ondersteuning verbonden.

Overzicht toegekende Oranje Strikken in Apeldoorn
 
 
Strik 1
De Boerderij in Beekbergen
Van oudsher is De Boerderij een jeugd- en jongerencentrum, maar sinds het aantreden van het huidige bestuur is een nieuwe koers uitgezet. Tegenwoordig is De Boerderij het kloppend hart van Beekbergen, dé plek waar mensen uit met name Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen elkaar kunnen ontmoeten. De strik is niet alleen voor de Koninginnedagactiviteiten maar ook met name voor de inspanningen die het nieuwe bestuur levert om Beekbergen weer ‘een kloppend hart’ te geven.
 
Strik 2
Scouting Hertog van Gelre
Al 35 jaar organiseert deze scouting vereniging een uitgebreid Koninginnedag programma. De laatste 9 jaar bij de eigen scoutingburcht aan de Polderweg 4 in Apeldoorn.
 
Strik 3
De Apeldoornse Oranje Kermis
Sinds 1980 een prachtige Oranje Kermis op het Marktplein in Apeldoorn met ook veel Apeldoornse Kermisexploitanten. De organisatie is in handen van Klaas Sloots.
 
Strik 4
Jacco Talen, horeca ondernemer
Jacco organiseert voor de vierde keer muziek activiteiten op het Stationsplein tijdens Koninginnenacht (Prinsennacht) en Koninginnedag. Hij doet dit voor eigen rekening en risico, probeert het Stationsplein bij de stad te betrekken en zorgt met zijn activiteiten voor een warm welkom voor bezoekers die van buiten Apeldoorn met de trein of de bus aankomen. Tijdens Koninginnenacht is hier de ‘Stations Dance’ van 19.00 tot 01.00 uur met optredens van diverse DJ’s. Op Koninginnedag is er een gevarieerd muziek programma vanaf een podium.
 
Strik 5
Krönungsmesse
Zondag 28 april, 14.30 uur, Grote Kerk Apeldoorn, entree € 5,00
Matinee concert ter gelegenheid van de inhuldiging van Z.K.H. Prins Willem-Alexander, Prins van Oranje, tot Koning. Georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Grote Kerk samen met de Stichting Oranjefeesten.
 
 

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

9645d7791f31d17c576af52a6872f492_S.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen