woensdag, december 1Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Fietsenstallingen langer open en extra fiets- en scooterparkeervakken

Sinds zaterdag 6 juni geldt er in de binnenstad een fietsparkeerverbod. Om zoveel mogelijk ruimte te maken, mogen fietsen alleen nog in de fietsenstallingen en -rekken gestald worden. Gelukkig hebben we in Apeldoorn maar liefst 6 ruime stallingen.

Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk van de stallingen gebruik kunnen maken, zijn de stallingen langer open. Ook komen er extra fietsparkeervakken en scootervakken buiten de stallingen.

Uitbreiding openingstijden
Bij de aanpassing van de openingstijden is rekening gehouden met de verschillende gasten in onze binnenstad. Wilt u uw fiets even snel kwijt voor een boodschap op de markt? Parkeer ‘m dan tegenover de markt in het fietsparkeervak (achter de bushaltes). Bezoekt u een restaurant in de binnenstad en gaat u op de fiets? Dan zijn er verschillende stallingen die tot laat open zijn. Ga je stappen tot diep in de nacht? Dan is de stalling Caterplein de beste optie voor je scooter of fiets. Ook kunt u nu op zondag bij elke stalling uw fiets kwijt. En Vanaf zaterdag 13 juni gelden de verruimde openingstijden. Deze vind u vanaf zaterdag op www.apeldoorn.nl/fietsenstalling. Op onderstaand kaartje staan de stallingen en de extra parkeervakken aangegeven.

Alle fietsentallingen en parkeervakken op 1 kaart

Scooterparkeervakken
Omdat er in de stallingen niet altijd genoeg ruimte is voor alle scooters, zijn er twee extra parkeervakken gemaakt. In deze parkeervakken mag de scooter de hele week en 24 uur per dag staan.

Een vraag over het parkeren van uw fiets?
Op www.apeldoorn.nl/fietsenstalling ziet u een overzicht van veelgestelde vragen over het fietsparkeerverbod in de binnenstad. Staat uw antwoord er niet bij? Mail uw vraag dan naar binnenstad@apeldoorn.nl.

Gratis Koffie
Verder voegen we wat vriendelijkheid toe in de stad door bezoekers via promomensen (12 door de hele binnenstad) te helpen snel een fietsparkeerplek te vinden. Daarnaast ontvangen bezoekers een koffievoucher; een gratis kopje koffie als je je fiets stalt. Een klein bedankje, wat ook weer voor wat bezoek zorgt richting de circa 40 ondernemers die meedoen aan deze actie.