vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Een Goede Buur…… ontmoet je in de tuin

Foto: Stimenz

Een Goede Buur…… onder deze titel werken een aantal bewoners uit ’t Palet in de Mauvestraat in Orden al een paar jaar aan een leefbare buurt.

In hun appartementencomplex zijn de afgelopen jaren veel nieuwe mensen komen wonen. Eigenlijk ken je elkaar niet meer zo goed als vroeger en dat is jammer. Als e elkaar kent kun je wat voor elkaar betekenen als je bijvoorbeeld een klusje te doen hebt of een keer naar het ziekenhuis moet.

De groep bewoners heeft verschillende feestelijke portiekbijeenkomsten gehouden met lekkere hapjes en veel contact. Ze geven ook een nieuwsbrief uit. Zo leer je elkaar weer kennen. Hierdoor zijn de bewoners van ’t Palet elkaar meer gaan helpen. Zo ontstond het idee om achter de flat een ontmoetingstuin te realiseren. Dat wordt een plek om gezellig te kletsen of te werken in de tuin. Met hulp van Stimenz, de Provincie, de Wijkraad, Goede Herder Kerk, Ons Huis en het doorzettingsvermogen van de enthousiaste bewoners is de tuin gerealiseerd. De buren uit de flats kunnen in maart gaan zaaien en gedurende het jaar groente en kruiden oogsten. Zo is er een prachtige plek om elkaar te ontmoeten ontstaan. Vrijdag 7 december tussen 16.30 uur en 17.30 uur wordt de Ontmoetingstuin feestelijk geopend.