zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De deeleconomie groeit maar door

Foto: Snappcar

Keukengereedschappen, boormachines en auto’s. Als je iets nodig hebt kun je tegenwoordig via een site of app het huren van je buurtgenoten, zodat jij het zelf niet hoeft aan te schaffen en dat is mooi! Het is niet alleen praktisch, maar het helpt ook mee aan de sociale cohesie en dat helpt mensen veiliger te voelen in hun eigen buurt. Je kan wel zeggen: delen is leuk, praktisch en veilig!

Neem als voorbeeld het autodeelplatform SnappCar. In het negen jaar bestaan hebben zij al gezorgd voor 287.870 unieke ontmoetingen tussen hun huurders en verhuurders. Met al meer dan 60 SnappCar’s in Apeldoorn kun jij nu ook een auto huren in Apeldoorn via SnappCar. Je kunt gemakkelijk huren wanneer het jou uitkomt en je betaalt alleen voor de huur. Dit betekend dat je dus nergens aan verbonden bent: uiterst flexibel. Wanneer je een eigen auto voor je deur stil hebt staan, kan je er ook voor kiezen om deze te delen via het platform. Zo kan je ook een lekker centje bijverdienen, waarbij je ook nog eens duurzaam bezig bent. Autodelen helpt namelijk ook met de reductie van de CO2 uitstoot. Een win-win situatie dus!

Nu heeft SnappCar er nog een schepje bovenop gedaan door samenwerkingen aan te gaan private leasemaatschappijen. Via SnappCar zijn er diverse private lease aanbiedingen. Deze private lease auto’s kun je vervolgens delen op het deelplatform. Dit is erg ongebruikelijk voor leasemaatschappijen, zij hebben normaal gesproken namelijk liever niet dat hun auto’s worden gedeeld. Daarom is SnappCar uniek. Ze hebben een uitgebreid aanbod met verschillende soorten auto’s, voor ieder wat wils. En wanneer je je private leaseauto binnen hebt, kun je de maandelijkse kosten voor een deel terugverdienen via het autodeelplatform.