maandag 19 februari 2018 | Login
Algemeen

Algemeen (998)

We kunnen niet alles in hokjes stoppen. Alles wat niet in een hokje past op de website komt hier terecht.

Laatste Nieuws

ABN AMRO kantoor Apeldoorn De Eglantier sluit

donderdag, 08 februari 2018 19:26 Geschreven door

Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze de webcam, telefoon, chat of e-mail. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Apeldoorn is dat het geval. Inmiddels is het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan De Eglantier 142-143 in Apeldoorn zelfs zo sterk afgenomen, dat ABN AMRO heeft besloten op 25 mei 2018 het kantoor te sluiten. De bank heeft de intentie om aan De Eglantier vooralsnog een geldautomaat voor opnamen en stortingen achter te laten.

Klanten van het kantoor Apeldoorn De Eglantier worden binnenkort ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor, zoals aan de Hofstraat 161 in Apeldoorn. Ook zijn daar geldopnamen en stortingen mogelijk. Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO. Klanten van het kantoor Apeldoorn De Eglantier hebben ook de mogelijkheid om op een kantoor bij hun in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet of mobiel.

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: 'Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een gesprek via webcam, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. ABN AMRO wil ook in de toekomst alle klanten optimale service en persoonlijk advies bieden. De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze seniorencoaches extra oog voor onze oudere klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.'

Klanten laten duidelijk zien dat Internet Bankieren en Mobiel Bankieren inmiddels ondubbelzinnig de voorkeur genieten voor contact met de bank. Zo wordt de Mobiel Bankieren app al ruim 70 miljoen keer per maand gebruikt, bijvoorbeeld om geld over te maken, de daglimiet aan te passen of creditcardgegevens in te zien. Ook het aantal adviezen dat klanten krijgen via de webcam neemt snel toe en krijgt een hoge waarderingsscore van klanten. Het bezoek aan kantoren loopt daarentegen de laatste jaren steeds sneller terug. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor.

De medewerkers van het kantoor Apeldoorn zullen voortaan werken in een van de ABN AMRO kantoren in de buurt. De huur van het kantoorpand wordt opgezegd. 

 

Wild op de Veluwe thema Apeldoornse fotowedstrijd

maandag, 05 februari 2018 20:18 Geschreven door

Een fotowedstrijd waarin het wild op de Veluwe een hoofdrol heeft: dat is Wild Nieuwsgierig. Iedereen kan tot uiterlijk 31 maart 2018 zijn of haar mooiste foto inzenden. Op 12 april wordt de winnaar bekendgemaakt. De tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad en Apeldoorn Marketing, de citymarketingorganisatie van Apeldoorn zijn initiatiefnemers van deze wedstrijd.

De film WILD, bonte families op de Veluwe draait vanaf 1 februari in bioscopen in Nederland. Het is de eerste bioscoopfilm van filmmaker Luc Enting. Hij bracht ruim twee jaar lang vele uren in tentjes en hutjes op de Veluwe door om de schuwe dieren op hun allermooist in beeld te brengen. De hoofdrolspelers in de film zijn het edelhert, het wilde zwijn en de vos. We zien hoe deze dieren door de seizoenen heen op zoek gaan naar voedsel, hoe ze hun partners ontmoeten en hun nakomelingen grootbrengen. Daarbij moeten ze de nodige uitdagingen overwinnen.

Wild in beeld brengen
Apeldoorn Fotostad en Apeldoorn Marketing grepen de film WILD aan om erachter te komen welk beeld inwoners en bezoekers hebben van ‘wild’ op de Veluwe. Dit doen de organisaties door een speciale fotowedstrijd te houden met het thema Wild Nieuwsgierig. Wat heeft de Veluwe mensen te bieden, wat het maakt zo bijzonder en verrassend? Jeffrey De Grijs, voorzitter van Apeldoorn Fotostad: “We nodigen mensen uit om het vooral zelf te gaan ontdekken. Wat valt je op, wat maakt het fragiel of groots? Waardoor word je nieuwgierig om het in beeld te brengen?”

Ilse Harmelink, directeur van Apeldoorn Marketing, is benieuwd naar de mooie afbeeldingen van dieren die ‘gewoon’ om ons heen leven op de Veluwe. “We worden omringd door de meest prachtige flora en fauna. Ik kan niet wachten om te zien hoe bezoekers en inwoners dat door hun lens zien.”

Meedoen aan de fotowedstrijd
Iedereen kan zijn of haar mooiste wildfoto uploaden via de website apeldoornfotostad.nl/wild.

Inzenden kan tot uiterlijk 31 maart 2018.  Op 12 april worden de drie winnaars bekendgemaakt. De jury bestaat uit onder anderen uit natuurfotograaf Jan Vermeer, Hans Hogenbirk van IVN Apeldoorn, Jeffrey de Grijs en Ilse Harmelink. De nummer 1 van de actie mag op safari, inclusief overnachting en een wilddiner bij Charme Hotel Hoog Soeren. Voor de nummers 2 en 3 zijn ook leuke prijzen te winnen, houd hiervoor de website van Apeldoorn Fotostad in de gaten.

Over Apeldoorn Fotostad
Apeldoorn Fotostad is een stichting en platform voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. De tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad streeft naar een breed programma voor alle leeftijden en alle niveaus van fotografie. Van jong tot oud en van belangstellende tot professional. In de periode van 28 augustus t/m 27 oktober zijn er tal van fotografie-activiteiten. Voor meer informatie: apeldoornfotostad.nl  

 

De Wenum Hoeve lid van Apeldoorn Congresstad

vrijdag, 19 januari 2018 19:20 Geschreven door

Nergens anders zijn er zoveel verrassende locaties te vinden als in Apeldoorn. En dat weten de leden van Apeldoorn Congresstad maar al te goed. Zij zetten zich in voor de bekendheid van Apeldoorn als dé Congresstad Nederland. En gisteren sloot de Wenum Hoeve zich bij hen aan.

De Wenum Hoeve is een zorgboerderij met een dagbestedingsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de zorgboerderij hebben ze een boerderijwinkel, een theeschenkerij én vergaderruimtes. Je kunt er in alle rust vergaderen, weg van de drukte van de stad en het kantoor. Een bijzonder decor voor een vergadering, workshop of presentatie. Eigenaren van de Wenum Hoeve, Hanneke en Gert-Jan Wensink, tekenden gisteren de overeenkomst.

Beleving staat centraal
“De Wenum Hoeve is met hun maatschappelijke manier van ondernemen een prachtige aanvulling op de bestaande groep leden waaronder CODA, Orpheus en de Apenheul. We geloven namelijk dat beleving heel belangrijk is. We zijn ervan overtuigd dat een combinatie van kennis delen en actief met elkaar bezig zijn zorgt voor meer inspiratie en verbinding. En hoe bijzonder en rustgevend is het om te vergaderen tussen de koeien?”, aldus Bianca Cuperus, projectmanager van Apeldoorn Congresstad.

Over Apeldoorn Congresstad
Apeldoorn Congresstad is een initiatief van samenwerkende ondernemers met verrassende congres- en vergaderlocaties in Apeldoorn. Wilt u een congres of event organiseren op een bijzondere locatie? Bijvoorbeeld tussen de apen, op een wielerbaan, in een paleistuin of in een pretpark? Dat kan in Apeldoorn. Apeldoorn Congresstad adviseert en helpt u graag met het vinden van de juiste locatie. Ga voor meer informatie naar www.apeldoorncongresstad.nl

 

Cafeetje van Marja for Kika!

vrijdag, 19 januari 2018 19:14 Geschreven door

Het Cafeetje van Marja zal tijdens het weekend van de Midwinter Marathon op 3 en 4 februari aanstaande in het teken staan van Kika!

Geniet van de heerlijke muziek van Méli-Mélo, de Kika pasta en al het lekkers wat het Cafeetje van Marja te bieden heeft en draag uw steentje bij voor Kika! 10% van de opbrengst gaat naar Kika!

Patrick van der Pijl uit Deventer is de uitdaging aangegaan om op 4 november 2018 de marathon van New York te gaan lopen! Dit doe hij niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook voor Stichting Kika; Kika heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren is er nog veel extra onderzoek nodig, specifiek gericht op kinderkanker.

Patrick vertelt:  Zelf ben ik vader van 2 fantastische jonge jongens.... Ik prijs me gelukkig dat ze gezond zijn en zorgeloos kunnen opgroeien. Helaas is dit niet voor ieder kind weggelegd en daarom wil ik zoveel mogelijk geld ophalen voor Kika.

Om deze reden zal het Cafeetje van Marja tijdens het weekend van de Midwinter Marathon in het teken staan van Kika.

Entree:            Gratis
Locatie:           ’t Cafeetje van Marja - Hoofdstraat 166, Apeldoorn

Een actueel evenementenoverzicht is te vinden via cafeetjevanmarja.nl/evenementen/

populair Nieuws

De film ‘Gooische Vrouwen’ wordt één van de successen van…
Op zaterdag 18 april wordt van 12:30 Cultuur bij je…
“Ik heb hier een brief van mijn moeder, die ook…
Stichting ‘kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis aan de Vosselmanstraat in…

Diersporenzoektocht op landgoed Bruggelen

maandag, 08 januari 2018 21:56 Geschreven door

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 20 januari een diersporenzoektocht op landgoed Bruggelen. Hopelijk ligt er een dun laagje sneeuw of wat modder. Daarin zijn pootafdrukken (prenten) die de dieren maken heel mooi te zien. Maar er zijn meer sporen waardoor je kunt vaststellen welke dieren er in het bosgebied van Bruggelen leven. Je kunt hun aanwezigheid bijvoorbeeld ook zien aan uitwerpselen, beschadigingen aan boom of blad, haren en veren. De boswachter gaat samen met u op zoek, dus zet uw zintuigen op scherp. Goede wandelschoenen zijn aan te bevelen.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats tegenover Restaurant De Smittenberg (= Arnhemseweg 537, 7361 CJ Beekbergen) op de hoek Arnhemse weg en Engelanderweg in Beekbergen. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren niet nodig. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Informatie: www.glk.nl/evenementen, Hans Keppel & Nel Schütz, tel. 06 - 15 363 228.

Historische afbeeldingen van Apeldoorn op bouwwanden in binnenstad

vrijdag, 29 december 2017 19:03 Geschreven door
Op verschillende plekken in de binnenstad wordt ge- en verbouwd. De wanden die om de bouwplaatsen heen staan, zijn sinds deze week niet meer alleen kaal hout. Verschillende historische afbeeldingen zijn op de wanden geplaatst en laten zien hoe Apeldoorn er in 1900 uitzag.

“De binnenstad van Apeldoorn is volop in ontwikkeling”, vertelt centrummanager Hella Soethof. “Centrummanagement werkt ook tijdens de winterperiode hard om de binnenstad sfeervol te maken én te houden. Het optuigen van de wanden is één van de manieren waarop wij dit willen bewerkstelligen.”

Historische blikvangers
Op de wanden zijn onder meer historische afbeeldingen te zien van Apeldoornse blikvangers, zoals Paleis Het Loo, de Apenheul en de Julianatoren. “We laten op deze manier zien wie we zijn, met gepaste historische trots”, aldus Soethof. “Op de Kanaalstraat staat inmiddels een grote wand waarop we bezoekers welkom heten. Het is voor het eerst dat bouwwanden in de binnenstad op deze wijze benut worden. We zijn erg trots deze ontwikkeling.”

De wanden zijn volgens Soethof niet alleen een lust voor het oog, maar maken de plekken waar gebouwd wordt ook veiliger.

Nieuwe plannen terrein voormalig Julianaziekenhuis

vrijdag, 22 december 2017 18:51 Geschreven door

Nieuwbouw op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis

Op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis komt er eindelijk nieuwbouw! Op het nu nog braakliggende terrein verrijst het project Julianakwartier: een unieke nieuwe woonomgeving met twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen krijgen een klassieke architectuur, passend bij de jaren ‘30 woningen in de directe omgeving. Naast de koopwoningen, komen er ook huurwoningen en zorg-woonvoorzieningen.

Julianakwartier bestaat uit een grote variëteit aan woningen; huurwoningen, koopwoningen en zorg-woonvoorzieningen. Het Julianakwartier zal een gevarieerde mix van bewoners krijgen. De buurt is gemoedelijk en de sfeer is dorps. In het woongebied komen ook drie zorgcomplexen. Daarmee wordt invulling gegeven aan de vroegere zorgbestemming van de locatie. De zorgcomplexen krijgen elk een eigen karakter en invulling in een parkachtige setting.

Woonwens-enquête
In het koopsegment komen er twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen sluiten qua stijl en architectuur fraai aan bij de bestaande bebouwing aan de Badhuisweg, Sprengenweg en andere straten in de omgeving. De eerste schetsen en plannen zijn klaar, maar voor het definitief maken van de ontwerpen, horen de ontwikkelaars graag de wensen van mogelijke kopers. Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven en een woonwens-enquête invullen. De resultaten uit de enquête worden meegenomen bij de definitieve uitwerking van de plannen.

Ideale locatie
Julianakwartier ligt in de driehoek Hoogakkerlaan, Sprengenweg, Koning Lodewijklaan. Niet voor niets een ongekend populair woongebied, want de buurt is rustig, ruim en groen opgezet. Veel volwassen groen zorgt voor een aangename, statige sfeer. Ondanks dat de wijk dicht bij het centrum is, zijn er in het plan voldoende parkeerplaatsen meegenomen. Alle dagelijkse voorzieningen zoals winkels en scholen, zijn dichtbij. Het centrum van Apeldoorn is op loopafstand.

Start verkoop
De exacte start verkoopdatum is nog niet bekend maar zal, onder voorbehoud, in maart 2018 plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen zich wel al aanmelden via de website www.julianakwartier.nl en hun woonwensen doorgeven.

Doe mee met Zonnepark Apeldoorn

woensdag, 20 december 2017 19:22 Geschreven door

In januari start de bouw van Zonnepark Apeldoorn aan de A50  in de wijk Zuidbroek. In het voorjaar wordt de eerste schone stroom geleverd. De stroom wordt beschikbaar gesteld aan inwoners van de stad. Ook kunnen Apeldoorners financieel participeren in het zonnepark.

deA
Energiecoöperatie deA neemt zonne-energie af van het zonnepark en verkoopt deze door aan haar leden. Volgens Michael Boddeke, directeur van deA,  is dit een prachtige stap vooruit: “Wij willen dat er voor iedereen in Apeldoorn positieve energie beschikbaar komt: schone stroom van lokale, hernieuwbare bronnen. Dit nieuwe zonnepark in Zuidbroek is goed voor groene stroom voor ongeveer 1000 huishoudens.” Geïnteresseerden kunnen zich via de website van deA voorinschrijven voor de energie van het zonnepark.

Financieel participeren
Maar er is meer nieuws: bewoners van Apeldoorn kunnen ook financieel participeren in het zonnepark en een aandeel hierin nemen. Via crowdfunding is het mogelijk om een deel te investeren in het zonnepark. Erik Tissingh, vertenwoordiger van initiatiefnemers Over Morgen en Encon, is blij met deze ontwikkeling: “Het is altijd ons doel geweest om de lokale samenleving te verbinden met het zonnepark. Wij geloven erin dat de energietransitie versnelt als duurzame energie letterlijk en figuurlijk dichtbij de mensen is. Inwoners van Apeldoorn kunnen een aandeel in het zonnepark nemen en hier vervolgens een mooi rendement mee behalen. Zo draagt een groene investering bij aan de versnelling van de energietransitie.” Over de financiële participatie wordt later apart gecommuniceerd via de website www.zonneparkapeldoorn.nl.

Wethouder Mark Sandmann van de gemeente is blij dat de realisatie dichterbij komt: “Het eerste grondgebonden zonnepark van Apeldoorn gaat nu vanaf het voorjaar van 2018 stroom leveren. Daarnaast is het gelukt om het park voor bewoners van Apeldoorn open te stellen voor financiële participatie. Dit was ook een eis van de gemeente. Nu ook de stroom nog eens door deA afgenomen wordt, zijn alle doelen direct bereikt. Ik ben ervan overtuigd dat dit eerste park een geslaagd voorbeeld is van hoe we de energietransitie in Apeldoorn moeten vormgeven.”

Willekeurige afbeelding

fc5fe0a63ce77ce0313fc62d43f62a1b_S.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen