Algemeen

Algemeen (1021)

We kunnen niet alles in hokjes stoppen. Alles wat niet in een hokje past op de website komt hier terecht.

Laatste Nieuws

Moederdag actie in Apeldoorn Binnenstad

dinsdag, 08 mei 2018 19:12 Geschreven door

Zaterdag 12 mei vieren we Moederdag in de Apeldoornse binnenstad! Op vertoon van de Moederdag voucher kun je profiteren van leuke acties.

Verras jouw moeder, dochter, vriendin of jezelf met een leuke korting of giveaway bij deelnemende ondernemers. Vanaf dinsdag 10 mei om 12.00 uur is de Moederdag voucher te downloaden op www.apeldoorn-binnenstad.nl/moederdag. Je kunt de voucher digitaal tonen (op telefoon of tablet) of een print van de voucher laten zien.

Welke ondernemers doen mee aan de Moederdag actie?
In de binnenstad van Apeldoorn doen onder andere mee: Claudio’s IJssalon, David's Unieke Concepten, Doppio Espresso, Foto Hofma, Gorkink, Het Kaaslokaal, Jamin, Modehuis Beermann, Pandora, Sandmann Optiek en Shoebox by Oxener.

Kijk zaterdag 12 mei op www.apeldoorn-binnenstad.nl/moederdag voor de meest actuele lijst met deelnemers. Tot die tijd zullen ondernemers aan de lijst worden toegevoegd.

Win een Moederdag boeket!
Vertel op de Facebook of Instagram pagina van Apeldoorn Binnenstad, onder het bericht over de winactie, waarom jouw moeder, dochter, vrouw of vriendin in het zonnetje gezet moet worden. Onder de reacties worden mooie boeketten van Gorkink en De Eeuwige Lente verloot. Meedoen kan tot vrijdag 11 mei. De Moederdag boeketten zijn op zaterdag 12 mei af te halen bij de bloemist.

’s Heeren Loo en Pro Persona wisselen expertise uit

donderdag, 03 mei 2018 21:30 Geschreven door

Een deel van de mensen met een licht verstandelijke beperking ervaart ook psychiatrische problemen. Denk bijvoorbeeld aan trauma’s, angst en psychoses. Die combinatie (een verstandelijke beperking en psychiatrische aandoening) zorgt soms voor complexe problematiek. ’s Heeren Loo in Apeldoorn en Pro Persona in Arnhem zijn een uitwisselingsproject gestart om onderling meer kennis en kunde uit te wisselen. De organisaties beogen hiermee een betere behandeling en ondersteuning van deze doelgroep.

’s Heeren Loo ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. Pro Persona biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg. Het uitwisselingsproject kent een praktische insteek: medewerkers van beide organisaties gaan bij elkaar aan de slag. Gebruik maken van elkaars expertise staat centraal.

Aan de slag in elkaars keuken
Een sociaal psychiatrisch verpleegkundige van Pro Persona werkt tijdelijk op een woning van ’s Heeren Loo voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. In deze 24-uurs voorziening doet zij intensief kennis op van de doelgroep. Daarnaast kan ’s Heeren Loo haar consulteren op het gebied van psychiatrie. Vice versa werkt een medewerker van ’s Heeren Loo tijdelijk bij Pro Persona. Zij deelt daar haar kennis en leert zelf veel over psychiatrische problematiek. Door deze praktische uitwisseling is kennis en kunde voor medewerkers dichtbij en toegankelijk. Praktijksituaties zijn direct bespreekbaar en deskundigheid van medewerkers groeit.

‘Kennis vergroten is essentieel’
Jan te Loeke, regiodirecteur ’s Heeren Loo Apeldoorn: “Met dit soort uitwisselingen willen we een kwaliteitsslag maken. Iedereen heeft zijn specialisme. Onze kennis van mensen met een licht verstandelijke beperking moet veel meer naar buiten en wij moeten meer kennis van psychiatrische aandoeningen naar binnen halen. Zodat we bijvoorbeeld sneller en passend kunnen optreden bij trauma of psychose.” Ook Piet van der Zandt, directeur Pro Persona, ziet de meerwaarde: “Kennis vergroten onder medewerkers is essentieel. Kennis zorgt voor tijdig signaleren, waardoor crisissituaties voorkomen kunnen worden.” Beide directeuren zien dit eerste uitwisselingsproject als een mooie start voor meer uitwisseling van medewerkers in de toekomst.

Senszo en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes gaan samenwerking aan

donderdag, 26 april 2018 21:27 Geschreven door

Vanochtend zijn de cliënten van de kleinschalige dagopvang Senszo aan de Hoenderparkweg in Apeldoorn aan de slag gegaan met het inpakken van de eerste feestzakjes voor Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.

Tijdens de Beursvloer die onlangs door Stichting Present Apeldoorn werd georganiseerd bij Theater Orpheus is deze mooie match ontstaan. Renée Kranenberg, voorzitter van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes en Mariëlle Kloosterman, directielid Senszo, hebben op deze avond samen deze mooie match waarin vraag en aanbod perfect samen kwam gemaakt. Zij zijn beiden zeer verheugd dat de cliënten nu met deze vrolijke taak aan de slag mogen.

Senszo is een kleinschalige dagbestedingsplek in Apeldoorn. Het programma voor de cliënten bestaat uit arbeidsmatige, creatieve, sportieve en fysieke activiteiten. Deze activiteit past dus prima in het programma.

De samenwerking is vanochtend bij Senszo beklonken door met alle begeleiders en cliënten lekker taart te eten. Dat werd hartelijk ontvangen maar een aantal cliënten stond al enthousiast klaar om te beginnen met het vullen van de zakjes. Dus we zijn meteen met een grote glimlach begonnen met het werk! In totaal zullen er 1000 feestzakjes gevuld gaan worden. Als deze klus geklaard is zullen de cliënten nog mooie kaartjes aan de zakjes nieten. Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes gebruikt deze zakjes ter promotie van de stichting door het hele land.

Renée Kranenberg: “We zijn als stichting erg blij dat we deze feestelijke taak mogen uitbesteden aan Senszo. Wij vinden het erg mooi dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deel uit kunnen maken van onze processen. Dat past goed bij de waarden die we als stichting willen uitdragen naar de maatschappij. De cliënten van Senszo hebben zo een vrolijke dagbesteding en wij krijgen gratis onze zakjes gevuld. Een super match.”

Nog voor de zomervakantie zal deze klus geklaard zijn. Als alles naar wens verloopt gaan er nog meer leuke klussen aan Senszo uitbesteed worden. De stichting heeft al mooie ideeën die ook goed in het programma passen bij Senszo.

Pinksterlunch in ’t Vogelnest

woensdag, 25 april 2018 21:09 Geschreven door

Pinksteren 2018. Vier het met ons mee en schuif aan voor de maaltijd op zaterdag 19 mei.

Wees welkom voor een heerlijke lunch in Buurtcentrum 't Vogelnest in Apeldoorn-Zuid. Deze maaltijd, die in het teken staat van het Pinksterfeest, wordt georganiseerd door de evangelisatiecommissie van de gereformeerde gemeente Apeldoorn. Tijdens de maaltijd wordt het verhaal over Pinksteren verteld en is er ook volop gelegenheid voor gesprek en ontmoeting met uw buurtgenoten.

Verdere informatie

  • Datum: Zaterdag 19 mei 2018
  • Tijd: 12.30 – ca. 14.00 uur
  • Plaats: Grote zaal van Buurtcentrum ’t Vogelnest, Spreeuwenweg 1a, Apeldoorn
  • Deelname is gratis!
  • Opgave is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld: of bel 055 3 66 21 37
Zie ook: www.tvogelzaad.nl

populair Nieuws

De film ‘Gooische Vrouwen’ wordt één van de successen van…
Op zaterdag 18 april wordt van 12:30 Cultuur bij je…
Stichting ‘kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis aan de Vosselmanstraat in…
De Vereniging Oud Apeldoorn organiseert geregeld "Koffiekletsen": gezellige bijeenkomsten met…

Housewarming De Vuursteen drukbezocht

maandag, 23 april 2018 20:46 Geschreven door

Het beeld is onthuld! Daarmee is een periode van ruim 8 jaar afgesloten voor de realisatie van ouderwooninitiatief De Vuursteen in Apeldoorn.

Tijdens de drukbezochte housewarming-party op zaterdag 21 april 2018, hebben de enthousiaste jongvolwassen bewoners hun prachtige appartementen laten zien aan sponsoren en belangstellenden. Wooncollectief De Vuursteen bewoont sinds december vorig jaar 10 appartementen op de eerste verdieping van het complex dat zorgorganisatie Stichting De Passerel heeft ontwikkeld aan de Homerusstraat.

Sponsors hebben bijgedragen aan de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte. Hoogtepunt was de onthulling van een vuursteenbeeld door de bewoners. Het beeld symboliseert de kracht van de bewoners en hun fonkelende talenten. Het plaatje op de zuil van het beeld bevat de tekst: “Ter ere van de realisatie van wooninitiatief De Vuursteen, woondroom van 10 jongvolwassenen, december 2017”. In zijn toespraak voor de ruim 100 genodigden bedankte Flip Kips, voorzitter van Stichting Vrienden van De Vuursteen, alle sponsoren en begunstigers voor hun gulle giften. De stichting is op zoek naar nieuwe vrienden om de komende jaren extra’s mogelijk te maken, zoals de inrichting van het dakterras.

Apenheul bundelt krachten met City Lounge Apeldoorn

maandag, 16 april 2018 20:21 Geschreven door

Op Nationale Secretaressedag op donderdag 19 april organiseren Apenheul en City Lounge Apeldoorn een speciaal evenement voor secretaresses in Apeldoorn. Met een exclusief programma op maat zetten de organisaties Apeldoorn als congresstad nog beter op de kaart.

Alle secretaresses worden ontvangen in City Lounge met een uitgebreide lunch. Vervolgens zal SOS Events de gasten op een ludieke manier naar Apenheul vervoeren. Daar volgen zij een workshop met als thema ‘de evolutie van de secretaresserol’, verzorgd door bioloog Patrick van Veen van trainingsbureau Apemanagement. Na een borrel middenin Apenheul bij evenementenlocatie ‘Kambizuri’, keren de gasten via City Lounge weer huiswaarts.

Maatwerk
Fanina Hoven, van Apenheul Congressen en Evenementen vertelt: “Voor onze gasten ontwikkelen we bij voorkeur programma’s op maat. Deze laten we zoveel mogelijk aansluiten bij het thema van de dag. In een apenpark is de koppeling met biologie en evolutie natuurlijk snel gemaakt. Voor de Secretaressedag hebben we dit jaar gekozen voor de insteek ‘de evolutie van de secretaresserol’. Hoe passen secretaresses zich aan hun veranderende werkomgeving aan? Wat kunnen ze daarbij leren van apen? Dankzij een thema is de dag niet alleen leuk om bij te wonen, maar leren de secretaresses ook nog iets om toe te passen in hun dagelijkse werk.”

Congresstad
Jaarlijks faciliteren Apenheul en City Lounge in totaal zo’n 450 congressen en evenementen voor zakelijke relaties. “Door onze krachten te bundelen laten we zien wat we samen kunnen betekenen voor Apeldoorn als congresstad”, aldus Fanina Hoven.

De Secretaressedag vindt plaats op donderdag 19 april van 11.30 tot 17.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via Fanina Hoven, Congressen en Evenementen Apenheul, tel. 055-3575700 en www.apenheul-evenementen.nl

ProRail werkt aan het spoor tussen Apeldoorn en Amersfoort

maandag, 16 april 2018 19:49 Geschreven door

Het spoor tussen Apeldoorn en Stroe is toe aan vervanging. Daarom voert ProRail tussen 27 april en 7 mei werkzaamheden uit om het spoor gedeeltelijk te vernieuwen. Dit betekent dat er een aantal spoorwegovergangen tijdelijk niet toegankelijk zijn. Ook het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort ondervindt hinder van de werkzaamheden. De onderhoudswerkzaamheden zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overgangen afgesloten. De omleidingsroute wordt aangegeven door middel van gele borden. Onderstaand overzicht geeft inzicht in de geplande werkzaamheden aan de spoorwegovergangen.

Overweg

Wanneer?

Jachtlaan

- Maandag 30 april, dinsdag 1 mei en woensdag 2 mei           

  dagelijks van 05.00 uur tot 16.00 uur
- Donderdag 3 mei van 05.00 uur tot 23.00 uur

Laan van Spitsbergen

Afgesloten in de nachten van 23.00 uur tot 05.00 uur:
- Zaterdag 28 april op zondag 29 april
- Zondag 29 april op maandag 30 april
- Maandag 30 april op dinsdag 1 mei
- Dinsdag 1 mei op woensdag 2 mei
- Woensdag 2 mei op donderdag 3 mei

Ordermolenweg

(fietsovergang)

- Donderdag 3 mei 05.00 tot 23.00 uur

- Vrijdag 4 mei van 07.00 uur tot 23.00 uur

Willemsbos

- Maandag 30 april 16.00 uur tot en met dinsdag 1 mei     

  5.00 uur
- Dinsdag 1 mei 16.00 uur tot en met donderdag 3 mei                   

  12.00 uur
- Donderdag 3 mei 23.00 uur tot en met maandag 7 mei    

  07.00 uur

Hessenweg

Vrijdag 27 april 23.00 uur tot en met maandag 7 mei 07.00 uur

Kruiselseweg

Vrijdag 27 april 23.00 uur tot en met maandag 7 mei 07.00 uur

Treinverkeer
Op het traject Apeldoorn-Amersfoort rijden er tussen 28 april tot en met 6 mei bussen in plaats van treinen. Naast het spoor in Apeldoorn wordt er ook in Barneveld aan het spoor gewerkt.

Geluidsoverlast
ProRail werkt dag en nacht door om het spoor te vernieuwen. Op deze manier kunnen zij op de
meeste efficiënte manier de onderhoudswerkzaamheden uitvoeren en wordt de duur van de overlast beperkt. Desondanks kunnen de werkzaamheden tijdelijk voor overlast zorgen voor omwonenden. De geluidsoverlast blijft binnen de geluidsnormen.

Opslag van materiaal
Tijdens de werkzaamheden slaat ProRail bouwmaterialen op in verschillende depots langs het spoor. De materialen, zoals spoorgrind, dwarsliggers en spoorbielzen, worden per vrachtwagen
naar het depot gebracht.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.prorail.nl.

Open Dag Kids College Apeldoorn

dinsdag, 03 april 2018 19:53 Geschreven door

Kids College Apeldoorn (KCA) opent zondag 8 april de deuren. Tijdens de jaarlijkse Open Dag bij De Woonmensen, Deventerstraat 54, kan iedereen tussen 14.00 en 15.30 uur uur op een actieve manier kennis maken met het programma van de weekendschool.

Kids College Apeldoorn is de weekendschool voor nieuwsgierige kinderen die op zondagmiddag een boeiende wereld in willen duiken. Een wereld waar zij als gevolg van hun thuissituatie niet zo snel mee in aanraking komen. Tijdens 24 lessen per jaar ontdekken zij het werkterrein van gepassioneerde Apeldoornse professionals en krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen talenten en interesses.

Actief programma voor en door kinderen
De lessen van Kids College Apeldoorn kenmerken zich door onderzoekend en ervarend leren. Zondag 8 april dagen de kinderen van KCA bezoekers uit om ook mee te doen met diverse opdrachten. Zo kunnen zij proefjes doen als laborant, een winkelcentrum bouwen als architect, aan de slag als archeoloog of ontdekken wat een aannemer, kok of brandweer allemaal doet.

Er zullen vrijwilligers aanwezig zijn om ouders, kinderen en overige geïnteresseerden in te lichten over de inhoud van de lesprogramma’s van komend schooljaar. Kids College Apeldoorn is opgebouwd uit drie leerjaren. Staat bij Groep 1 het ontdekken centraal, in leerjaar 2 zullen de kinderen meer onderzoekend bezig zijn. In het derde en afsluitende jaar lopen de leerlingen stage, waarbinnen hun persoonlijke leervraag centraal staat en ze de kruiwagens krijgen om verder te komen in een werkveld dat hen past.

Aanmeldingen 2018-2019 gestart
Weekendschool Kids College Apeldoorn is onlangs gestart met de werving en selectie voor leerlingen van het nieuwe schooljaar. Kids College Apeldoorn biedt leerlingen vanaf groep 7 op 24 zondagmiddagen per jaar uitdaging door kennis te maken met een voor hen vaak onbekende wereld.

Voor meer informatie of aanmelden gaat u naar www.kidscollegeapeldoorn.nl.

Willekeurige afbeelding

81d3986abf921fdda69caf50c56d561d_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen