dinsdag 21 augustus 2018 | Login
Algemeen

Algemeen (1036)

We kunnen niet alles in hokjes stoppen. Alles wat niet in een hokje past op de website komt hier terecht.

Laatste Nieuws

Leger des Heils opent ReShare Store in hartje Apeldoorn

maandag, 16 juli 2018 21:32 Geschreven door

Het Leger des Heils heeft donderdag 12 juli de deuren van een eigentijdse tweedehands kledingwinkel in Apeldoorn geopend. Het is een frisse winkel met sociale prijzen. De winkel, de ReShare Store, staat midden in het centrum (Brinklaan 134) en verkoopt kwalitatief goede tweedehands kleding voor een kleine prijs.

Simon Smedinga, directeur Leger des Heils ReShare: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Behalve de sociale prijzen is het kopen van tweedehands ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. De formule -waaronder locatiekeuze en inrichting- van onze ReShare Store is anders, waardoor we hopen ook andere mensen in contact te brengen met de doelen van onze organisatie. We hebben een goed verhaal én mooie kleding!

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. Voor elke kilo katoen wordt 17.000 liter water gebruikt; als we kleding een tweede leven geven sparen we schaarse grondstoffen. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers daarom ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Een groot deel van het interieur van de winkel is gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Begin september is de officiële opening van de winkel. Meer informatie over deze feestelijke dag wordt binnenkort bekendgemaakt.

Help mee de droom voor duizenden nierpatiënten te bereiken

dinsdag, 19 juni 2018 21:19 Geschreven door

In heel Nederland collecteren van 16 tot en met 22 september duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting tijdens de landelijke collecteweek. Ook in Apeldoorn, gaan talrijke enthousiaste collectanten op pad om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Alle bijdragen helpen om onze droom voor nierpatiënten – nierziekten kunnen genezen - te realiseren. En dat is hard nodig, jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Voor de komende collecteweekin september zoekt de Nierstichting nog enthousiaste collectanten in Apeldoorn.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier. Maar nog steeds is er die harde werkelijkheid. Dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte.”

Word collectant
De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Fred van Kempen, Nierstichting collectecoördinator in Apeldoorn, wijk de Maten. “Wij zijn ieder jaar enorm blij met alle collectevrijwilligers. De inzet van vrijwilligers maakt namelijk écht een verschil voor de 1,7 miljoen nierpatiënten die Nederland telt”

Onbetaalbare bijdrage
Jouw hulp is dus dus hard nodig van 16 tot en met 22 september 2018 in de gemeente Apeldoorn. Collecteren neemt hooguit twee uur van jouw tijd in beslag. Hiermee leveren 70.000 vrijwilligers in heel Nederland een belangrijke bijdrage om duizenden nierpatiënten hun leven terug te geven. Loop jij twee uurtjes mee in jouw buurt? Meld je aan via https://www.nierstichting.nl/help-mee/collecteren/aanmelden-als-collectant

Voor meer informatie: www.nierstichting.nl/2uur

Apeldoorn Binnenstad zet in op groen

woensdag, 13 juni 2018 21:03 Geschreven door

Vanaf woensdag 13 juni a.s. kleurt de binnenstad van Apeldoorn groen. Voor een periode van twee jaar worden alle straten in de binnenstad aangekleed met een fris kleurenpallet aan bloemen in de vorm van hanging baskets. Het initiatief is van Stichting Centrum Management Apeldoorn die de belangen behartigt van alle ondernemers in de binnenstad. De stichting zet hiermee een zichtbare stap naar een  groenere binnenstad.

Meer aandacht voor groen en duurzaamheid
Hella Soethof, centrummanager: ,,Groen is onlosmakelijk verbonden met Apeldoorn en zowel letterlijk als figuurlijk een belangrijk thema voor de binnenstad. Dit doen we door diverse acties; meer groen in de binnenstad door o.a. hanging baskets in alle straten maar ook door de ontwikkeling van een Green Week. In oktober organiseren we een week waarbij we - met ondernemers-  willen inspelen op duurzaamheid en bestaande versus nieuwe initiatieven onder één paraplu gaan verbinden. En, leuk om te melden: ook inwoners van het centrum worden uitgedaagd om de binnenstad zichtbaar groener te maken.Binnenkort kunnen inwoners planten, met een mooie korting,  afhalen voor hun balkon, patio of stadstuin”.

Wat is een hybride warmtepomp?

woensdag, 13 juni 2018 20:51 Geschreven door

Kerschoten Energieneutraal organiseert op donderdag 14 juni een informatie-avond over hybride warmtepompen. Je leest er veel over, maar wat is dat nu precies, een hybride warmtepomp? En hoe werkt dat ‘hybride’, wat is het verschil met een gewone warmtepomp? Voor welke woningen is het geschikt? Kan het gecombineerd worden met bestaande radiatoren?

Natuurlijk gaan we ook in op de kosten van de aanschaf van een warmtepomp en de gevolgen voor je energierekening . En krijgt u een overzicht van de subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Albert van Dam, energieregisseur in de Parken en kenner van hybride warmtepompen, zal deze avond leiden. Aanwezig zijn daarnaast ook specialisten van WKZ Installatie techniek en Remeha.

Donderdag 14 juni.
Aanvang 19.30 uur.
Wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn.
(zaal 1, meteen links).

Aanmelden van te voren is niet nodig.

populair Nieuws

De film ‘Gooische Vrouwen’ wordt één van de successen van…
Op zaterdag 18 april wordt van 12:30 Cultuur bij je…
Stichting ‘kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis aan de Vosselmanstraat in…
Donderdagmiddag presenteerde Dr. Teun Wolters, docent Sustainability bij Wittenborg University,…

Echte mannen, echte acties in de binnenstad

vrijdag, 08 juni 2018 16:29 Geschreven door

Na het succes van de Moederdagactie in de Apeldoornse binnenstad, kan een actie voor Vaderdag natuurlijk niet uitblijven. Daarom organiseert de Apeldoornse binnenstad van maandag 11 t/m zaterdag 16 juni allerlei leuke acties om vaders en opa’s tijdens deze bijzondere dag in het zonnetje te zetten.

Korting en extra’s op vertoon van Vaderdag voucher
Op vertoon van de Vaderdag voucher kun je op zaterdag 16 juni profiteren van leuke kortingen en extra’s bij deelnemende ondernemers. Onder andere Simon Lévelt, Traiteur Délicat, HEMA en de Farmers Steakhouse doen mee met de actie. De voucher is te downloaden via de website apeldoorn-binnenstad.nl. Hier vind je tevens de Top 10 Vaderdagcadeaus.

Gratis BBQ pakket winnen
Is jouw man, vader of opa een echte vleesliefhebber? Doe dan mee met de actie op de Facebookpagina van Apeldoorn Binnenstad. Geef aan waarom jouw man, vader of opa een heerlijk vleespakket moet winnen… en wie weet gaat jouw man, vader of opa er wel vandoor met een heerlijk vleespakket van biologische slagerij De Groene Weg in de Asselsestraat. De actie loopt tot 16 juni a.s.

Walking Summer Dinner 2018

dinsdag, 05 juni 2018 20:10 Geschreven door

Tijdens het Walking Summer Dinner op maandag 25 juni 2018 kunt u heerlijk dineren ten goede van Stichting ‘kLEEF! De deelnemende toprestaurants zijn SIZZLES, Twenty2, De Wilde Pieters en Restaurant Spicebrush met tussendoor een koffieverrassing bij Kaldi.

Deelname aan het Walking Summer Dinner kost € 75,- per persoon, inclusief wijn/frisdrank bij het eten, de koffieverrassing en koffie na afloop. Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.stichtingkleef.nl/walking-summer-dinner-2018.

Samenvatting:

Wat: Walking Summer Dinner 2018
Wanneer: maandag 25 juni 2018
Waar: vanaf 17.30 uur bij De Wilde Pieters
Wie: voor iedereen
Kosten: € 75,- p.p. inclusief wijn/frisdrank bij het eten, de koffieverrassing en koffie na afloop

Aanmelden: mail aan of via de site www.stichtingkleef.nl/walking-summer-dinner-2018

Zwitsal Apeldoorn opent deuren voor ruim 500 leerlingen

donderdag, 31 mei 2018 20:54 Geschreven door

Meer dan 500 Apeldoornse leerlingen uit de groepen 6 en 7 bezoeken op dinsdag 5 juni van 9.00 tot 14.30 uur het Zwitsalterrein voor de Kids College Apeldoorn Beroepenmarkt. Deze kinderen krijgen tijdens deze dag workshops van gastdocenten, onder hen ondernemers van het terrein zelf.

Ook stellen zij ruimtes beschikbaar. Patricia Wentzel van Kids College Apeldoorn is enthousiast: “Geweldig dat wij met medewerking van diverse ondernemers op Zwitsal en andere Apeldoornse ondernemers op deze schaal zoveel leerlingen kunnen inspireren.”. Ook voormalig wethouder onderwijs Johan Kruithof is deze dag aanwezig. “Wij hopen dat na deze eerste Kids College Beroepenmarkt er vele zullen volgen!”, aldus Wentzel.

Van fysiotherapeut tot DJ, van politieman tot…
Tijdens de Kids College Apeldoorn Beroepenmarkt maken de leerlingen kennis met veel verschillende beroepen. Met concrete opdrachten nemen leerlingen een kijkje in het leven van onder andere een grafisch ontwerper, DJ, fysiotherapeut en journalist. Kinderen worden op basis van een interessetest, die zij in de voorgaande weken op school hebben uitgevoerd, ingedeeld bij een workshop. Na de workshops kijken de kinderen zelf rond (‘snuffelen’) bij de andere beroepen. Onder de aanwezigen is ook voormalig wethouder onderwijs Johan Kruithof. Hij discussieert tijdens de paneldiscussie over Beroepenoriëntatie op School met de aanwezige leerkrachten, ’snuffelt’ met de leerlingen bij alle beroepen en sluit hij aan het evenement af.

Van 9.00 tot 10.00 uur vindt de eerste workshopronde plaats.

Van 12.30 tot 13.30 uur vindt de tweede workshopronde plaats.

Kids College Apeldoorn: voor nieuwsgierige kids
Kids College Apeldoorn (KCA) is een weekendschool voor leergierige kinderen, die op zondagmiddag een boeiende wereld in willen duiken. Een wereld, waar ze als gevolg van hun thuissituatie niet gauw mee in aanraking komen. De leerlingen maken kennis met interessante mensen uit het bedrijfsleven en gaan met hen aan het werk. Zo leren de kinderen hun talenten ontdekken, krijgen zij een bredere kijk op hun mogelijkheden en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Dit alles met als doel hen te ondersteunen en motiveren in hun keuze voor een vervolgopleiding. Kids College Apeldoorn is een initiatief van Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn (MOA) en viert komend jaar haar tienjarig bestaan. Meer informatie over Kids College Apeldoorn: www.kidscollegeapeldoorn.nl

Debat in Gigant: Is de mens zijn brein?

woensdag, 30 mei 2018 20:30 Geschreven door

Maandag 11 juni vindt het tweede debat uit een serie van 3 debatten in Gigant plaats. De sprekers zijn Michiel van Elk, ass. professor Universiteit van Amsterdam en Leon de Bruin, ass. Professor aan de Radboud Universiteit. In dit tweede debat zijn ook leerlingen van het Veluws College Walterbosch en het Gymnasium Apeldoorn aanwezig. Zij nemen op het podium deel aan het debat. Tijdens het eerste debat op 28 maart jl. over voltooid leven lieten de aanwezigen al van zich horen. Ook in deze tweede editie hebben de aanwezigen een actieve rol; middels stellingen wordt de mening van de zaal gepolst.

Is de mens zijn brein?
Is de mens uniek? Bestaat er een principieel onderscheid met een dier? Mensen hebben het voorrecht over zichzelf te kunnen nadenken. Op een of andere manier is dat nog lastiger dan denken over het heelal. Als je gelooft in de stelling: ‘de mens is zijn brein’, hoe zit het dan met zoiets als ‘vrije wil’ en ‘verantwoordelijkheid’? Omgekeerd: als je op basis van een levensbeschouwing gelooft in ‘vrije wil’ en ‘verantwoordelijkheid’, hoe rijm je dat dan met recente neurobiologische inzichten? Of ligt het minder zwart-wit dan we denken?

Over de debattenserie
Deze debattenserie is een initiatief van een werkgroep betrokken bij De Fontein (PKN) en past in het nieuwe beleid van GIGANT groepen uit de samenleving een podium te bieden. 

Wanneer: 11 juni
Waar: Theaterzaal Gigant
Aanvang: 20.00 uur
Kaarten €5,00 (scholieren/studenten) / €9,00 (volwassenen) via: Gigant.nl

Willekeurige afbeelding

24a45e3c3c5f8e4bffd722ebc6e44329_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen