maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Christelle van Appoldro Nederlands Kampioen!

Foto: PR DT Appoldro

Op zaterdag 13 april werd in Veenendaal het Nederlands Kampioenschap enkelspel dynamictennis gehouden. Hier werd door 65 deelnemers gestreden om de Nederlandse titels in de verschillende klassen.

Christelle van Appoldro Apeldoorn won hier haar eerste nationale enkeltitel, een fantastische prestatie. Verspreid over alle seniorenklassen was Appoldro vertegenwoordigd. Dit was nieuw en is tekenend voor de positieve ontwikkelingen binnen de dynamictennis vereniging.

A-klasse
In de A-klasse eindigde Wilco netjes als 2e in de poulefase. Dit was zeker niet van zelfsprekend met geduchte tegenstanders als Gert Eeltink, Roland Halekor, Danny Willems, Gerard Simon en Paul Sommers. Hierdoor mocht hij de 8e finale overslaan en het in de kwartfinale tegen Niek Vos opnemen. Helaas verloor hij deze wedstrijd, maar de potentie voor méér in de toekomst is er zeker. Ter achtergrondinformatie: Bij het NT 2019 deed Wilco voor het eerst mee in de A-klasse enkelspel. Hij werd toen 2e in een poule van vier, nu dus 2e in een poule van zes (met een tweetal poules in de A-klasse). Ook toen trof hij Vos in de kwartfinale en verloor deze, het verschil was nu echter alweer kleiner met een score van 21-16. Overall dus een mooie groei en een flink aantal punten voor de ranglijst aangezien deze bij het NK-enkel dubbel tellen.

B-klasse
In de B-klasse eindigde Maks als 1e in de poulefase door al zijn wedstrijden te winnen. Hierdoor mocht hij naar de kwartfinale (hij sloeg de 8e finale dus ook over). Helaas was dat een hele zware pot waarin hij moest strijden om die halve finale te bereiken. Maar de kwartfinale was helaas het eindstation. Aangezien Maks de vorige keer de C-klasse won was dit de eerste keer in de B-klasse en dus misschien ook wel de eerste keer dat hij echt werd uitgedaagd op zo’n groot toernooi, door verschillende getalenteerde spelers waar hij nog niet eerder tegen had gespeeld. Met deze ervaring op zak hopen we dat het hem de volgende keer wel lukt om een podiumplek te pakken in de B-klasse!

C-klasse
In de C-klasse kwam Marcel de poule door en won hij de 8e finale zodat ook hij de kwartfinale mocht spelen. Helaas kregen wij vandaag het beste spel van Marcel niet te zien omdat hij te kampen had met een hamstringblessure. Dus ook voor hem was de kwartfinale het eindstation. Marcel had eerder al de D-klasse gewonnen, net als Rolf. Helaas kon Rolf deze dag niet aanwezig zijn.

D-klasse
Gerrit kwam zijn poule netjes door. Door twee winstpartijen in de poulefase moest hij een 8e finale spelen om kans te maken op de kwartfinale. De 8e finale won hij overtuigend. Maar in de kwartfinale kwam hij Christelle tegen. Helaas won hij deze wedstrijd niet en was ook voor hem het eindstation de kwartfinale. Gezien zijn debuut op een NK en zijn leeftijd was het natuurlijk al een hele knappe prestatie dat hij zover kwam. We hopen dat hij er volgend jaar weer bij is.

Nederlands Kampioen – Christelle Zola
Na de winst op Gerrit mocht Christelle aan de bak in de halve finale tegen Ricky Sommers, een vrouw met jarenlang ervaring in deze sport. Deze wedstrijd won zij waardoor ze in de finale tegen Anice van der Rhee mocht aantreden. Anice een oude bekende van Appoldro! De eerste game leek in eerste instantie gelijk op te gaan maar Christelle haalde deze binnen. De tweede game won zij met overmacht (21-3) waardoor Christelle NK-Kampioen is geworden in de D-klasse!

Support
Er waren ongeveer 10 supporters uit Apeldoorn afgereisd om onze toppers te komen bekijken, speciale dank hiervoor namens de club. Dit waarderen we erg. Na afloop hebben we met elkaar nog nagenoten bij de Chinees, inmiddels is dit een steeds weer terugkomende traditie.

Nog steeds groeiende
In een deelnemersveld met 65 deelnemers verdeeld over klassen A t/m D (waarvan de A-klasse de hoogste), deed Appoldro zoals eerder aangegeven in alle klassen mee. Dit was voor het eerst. Mooi om te zien daarbij was dat er in alle klasse serieuze kansen waren voor onze spelers en iedereen goed was ingedeeld. Hier heeft Appoldro sinds haar groei speciale richtlijnen voor, welke voor iedereen gelijk zijn, uiteraard binnen de kaders van de bond. We zijn er trots op dat de interesse en kwaliteit van onze talenten op zulke toernooien nog steeds groeiende is. Als club zijn we dit sinds afgelopen jaren ook meer gaan stimuleren en trainen we met deze ploeg dan ook meer op niveau om bij zulke toernooien en competities succesvol te zijn.

Kom ook in actie!
DT Appoldro is een open, gezellige vereniging, die bekend staat om het feit dat iedereen met elkaar in verbinding staat. We kennen van allerlei soorten spelers en je bepaalt zelf waar je je op toelegt. Of je nou gewoon een balletje wil slaan of jezelf lekker wilt afmatten. Het kan allemaal. De eerste vier keer spelen is gratis. Kijk op de site voor de speeltijden en contactgegevens: www.Appoldro.nl