Veluwe Centraal realplayer Mediaplayer Winamp IPhone Tune In Veluwe Centraal

Aankomende Evenementen

Evenementen Kalender

<<  Maart 2015  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
31     

Apeldoorn is een gemeente op de Veluwe. De hoofdplaats is de gelijknamige stad. Apeldoorn staat met een oppervlakte van 340 km² op de vijfde plek van grootste gemeentes van Nederland, De gemeente heeft in totaal 157.057 inwoners per 1 februari 2012 (bron: CBS) en is hiermee qua inwonertal de 12e gemeente van Nederland.

Een groot deel van het landelijke gebied van Apeldoorn kenmerkt zich door veel natuur. Het gehele westen van de gemeente is onderdeel van de oostflank van de Veluwe. De hoogste heuvel in de gemeente is de Torenberg, met 107,1 meter.

Naast de stad Apeldoorn bestaat de gemeente ook uit 12 dorpen. Klarenbeek, Loenen, Hoog Soeren, Oosterhuizen, Radio Kootwijk, Beekbergen, Lieren, Wenum, Wiesel, Beemte-Broekland, Hoenderloo, Ugchelen en Uddel. Het grootste dorp van de gemeente Apeldoorn is Ugchelen met 7.100 inwoners (Bron: CBS)

Zeer grote heidebrand bij Assel

Foto: WHFotografie via twitterOp de hei bij Hoog Soeren is vanavond rond zeven uur brand uitgebroken. De brandweer heeft zeer groot alarm geslagen en is met 16 brandweerwagens ter plaatse en spreekt van een 'zeer grote brand'.

Er zou meer dan 5 hectare hei in de brand staan, volgens de brandweer zijn er vlammen van meer dan 20 meter hoog gezien. Brandweerkorpsen uit Apeldoorn en de hele regio zijn uitgerukt om de brand te bedwingen.

Bij de A1 vinden continue metingen plaats om zo te kunnen besluiten om deze (in samenspraak met Rijkswaterstaat) af te kunnen sluiten. Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort is al wel  gestaakt. De NS hoopt rond 22 uur het treinverkeer weer te kunnen hervatten. Harde wind zorgt ervoor dat het vuur wordt aangewakkerd en moeilijk te bedwingen is. De brand woedt inmiddels aan twee kanten van het spoor. Het vuur is via boomkronen overgeslagen. Bewoners in het gebied worden geëvacueerd.

De politie roept via social media op als u iets verachts heeft gezien in het gebied vlak voordat de brand is begonnen dit door te geven. In het verleden zijn al meerdere heidebranden in het gebied geweest. In alle gevallen bleek het om brandstichting te gaan.

In ons fotoalbum is een fotoreportage te vinden die is gemaakt door www.brandweer-online.nl

 


Beelden: Niels Damstra
blog comments powered by Disqus
ToysRUs_Logo_120x60
Radio Apeldoorn TV Apeldoorn RTV Apeldoorn

Accordion module

Op zoek naar een baan? Gebruik Jooble om er èèn te vinden

Contact Informatie

Alle Actueel websites

Over 4U OnlineMedia

Voor webhosting of design van uw website bent u bij ons aan het juiste adres. Een unieke persoonlijke service en een optimale prijs/kwaliteitsverhouding in onze dienstverlening, zijn de belangrijkste peilers van 4U OnlineMedia